ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αλλά και γενικότερα στην άσκηση της παιδιατρικής υποστηρίζω την τακτική του «μη βλάπτειν» δίνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα φάρμακα, κάτι που βέβαια στην παιδιατρική είναι εύκολο μιας και τα παιδιά στο πλείστο των περιπτώσεων περνούν ιογενείς λοιμώξεις που δεν χρειάζονται καμία απολύτως παρέμβαση παρά… τον καθησυχασμό των γονιών τους!!! Έχοντας τη φιλοσοφία του όσο το δυνατό λιγότερου παρεμβατικού parenting εκπαιδεύτηκα στη μέθοδο Baby led weaning, για την οποία γίνονται σεμινάρια σε γονείς. Προσπαθώ να παραμένω ενημερωμένη για ό,τι μπορεί να απασχολεί ένα γονιό όπως φυσικά και για τα νεότερα δεδομένα στην ειδικότητα της παιδιατρικής. Σκοπός μου ήταν εξαρχής και παραμένει η πρωτοβάθμια υγεία με την έννοια της πρόληψης (αποφυγή παχυσαρκίας, εγκατάσταση σωστών διατροφικών συμπεριφορών, αποφυγή χρήσης φαρμάκων , ενίσχυση τη φυσιολογικής ψυχοκινητικής ανάπτυξης και έγκαιρη διάγνωση των διαταραχών της, εκπαίδευση των γονιών σε υγιείς τρόπους αντιμετώπισης των παιδικών συμπεριφορών). Επιθυμία μου αποτελεί η δημιουργία ενός δικτύου γονιών – επαγγελματιών με κοινούς στόχους που θα αναβαθμίσει τη υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών!

Ονομάζομαι Ελευθερία Ρηγίνου και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1978. Μεγάλωσα στο Βόλο από όπου τελικά μετανάστευσα στη Θεσσαλονίκη… ξανά για να σπουδάσω Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατέληξα μετά από χρόνια και έχοντας ολοκληρώσει πια την ειδικότητα της παιδιατρικής στην Αθήνα όπου ζω με την οικογένεια μου. Δραστηριοποιούμαι στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Κολωνού όπου διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο. Τελειώνοντας την ειδικότητα της παιδιατρικής και έχοντας φέρει στον κόσμο το πρώτο μου παιδί, διαπίστωσα πως οι σπουδές μου δεν μου είχαν προσφέρει καμία απολύτως γνώση σε θέματα θηλασμού! Κατάφερα όμως με τη βοήθεια του Συνδέσμου Θηλασμού και ειδικά της  Άντας  Παλατζιάν, την οποία εκτιμώ και βρίσκω εδώ την ευκαιρία να το εκφράσω, να θηλάσω το γιο μου πολλά χρόνια.Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για να  αποκτήσω την πιστοποίηση Ibclc το 2018. Προσπαθώ με σθένος να υποστηρίξω τις μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο θέμα του θηλασμού είτε πρακτικές είτε… κοινωνικές και με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι προάγεται συνολικά η υγεία του πληθυσμού.

Ονομάζομαι Ελευθερία Ρηγίνου και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1978. Μεγάλωσα στο Βόλο από όπου τελικά μετανάστευσα στη Θεσσαλονίκη… ξανά για να σπουδάσω Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατέληξα μετά από χρόνια και έχοντας ολοκληρώσει πια την ειδικότητα της παιδιατρικής στην Αθήνα όπου ζω με την οικογένεια μου. Δραστηριοποιούμαι στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Κολωνού όπου διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο. Τελειώνοντας την ειδικότητα της παιδιατρικής και έχοντας φέρει στον κόσμο το πρώτο μου παιδί, διαπίστωσα πως οι σπουδές μου δεν μου είχαν προσφέρει καμία απολύτως γνώση σε θέματα θηλασμού! Κατάφερα όμως με τη βοήθεια του Συνδέσμου Θηλασμού και ειδικά της  Άντας  Παλατζιάν, την οποία εκτιμώ και βρίσκω εδώ την ευκαιρία να το εκφράσω, να θηλάσω το γιο μου πολλά χρόνια. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για να  αποκτήσω την πιστοποίηση Ibclc το 2018. Προσπαθώ με σθένος να υποστηρίξω τις μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο θέμα του θηλασμού είτε πρακτικές είτε… κοινωνικές και με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι προάγεται συνολικά η υγεία του πληθυσμού. Αλλά και γενικότερα στην άσκηση της παιδιατρικής υποστηρίζω την τακτική του «μη βλάπτειν» δίνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα φάρμακα, κάτι που βέβαια στην παιδιατρική είναι εύκολο μιας και τα παιδιά στο πλείστο των περιπτώσεων περνούν ιογενείς λοιμώξεις που δεν χρειάζονται καμία απολύτως παρέμβαση παρά… τον καθησυχασμό των γονιών τους!!!

Έχοντας τη φιλοσοφία του όσο το δυνατό λιγότερου παρεμβατικού parenting εκπαιδεύτηκα στη μέθοδο Baby led weaning, για την οποία γίνονται σεμινάρια σε γονείς. Προσπαθώ να παραμένω ενημερωμένη για ό,τι μπορεί να απασχολεί ένα γονιό όπως φυσικά και για τα νεότερα δεδομένα στην ειδικότητα της παιδιατρικής. Σκοπός μου ήταν εξαρχής και παραμένει η πρωτοβάθμια υγεία με την έννοια της πρόληψης (αποφυγή παχυσαρκίας, εγκατάσταση σωστών διατροφικών συμπεριφορών, αποφυγή χρήσης φαρμάκων , ενίσχυση τη φυσιολογικής ψυχοκινητικής ανάπτυξης και έγκαιρη διάγνωση των διαταραχών της, εκπαίδευση των γονιών σε υγιείς τρόπους αντιμετώπισης των παιδικών συμπεριφορών). Επιθυμία μου αποτελεί η δημιουργία ενός δικτύου γονιών – επαγγελματιών με κοινούς στόχους που θα αναβαθμίσει τη υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών!